fbpx
bekeken: 1682 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Audi moet 127.000 auto’s terughalen

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 22 januari 2018, 16:34

Leestijd: < 1 minuut

De KBA, de Duitse RDW, heeft Audi opgedragen 127.000 Audi’s terug te roepen. De automotive waakhond heeft in de laatste Euro 6 dieselauto’s van Audi illegale software aangetroffen die de emissiecontrole manipuleert.

1.6 TDI Motor ( EA 189 ): Strömungsgleichrichter (Einbau: Bild 6 von 6)Dat meldt persbureau Reuters naar aanleiding van een publicatie in Bild am Sonntag. In een reactie meldt Audi dat de modellen al onderdeel waren van een vrijwillige recall in juli 2017 van 850.000 voertuigen met V6 en V8 TDI-motoren. “De motormanagementsoftware voor de voertuigen in kwestie zal compleet gereviseerd en getest worden en voor goedkeuring bij de KBA worden voorgedragen.”

Volgens Bild am Sonntag heeft de KBA Audi bevolen om uiterlijk 2 februari te antwoorden hoe het de software in de voertuigen denkt te updaten, zodat de auto’s niet langer illegaal de emissiecontrole kunnen manipuleren.

Dieselgate

In 2015 is Volkswagen schuldig bevonden aan het manipuleren van de software in dieselmotoren. In testsituaties stootten de auto’s veel minder NOx uit dan in werkelijkheid. In verschillende Audi-modellen werd de software ook aangetroffen. Er bestaat zelfs een vermoeden dat Audi de bron is van de softwaremanipulatie. Audi en Volkswagen hebben nooit officieel gereageerd op deze beschuldigingen.

Tags: , , ,

Milieuclub wil VW-diesel…Weer twee CarXperts erbij
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties