fbpx
bekeken: 1477 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

De auto als geluksmachine

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 juni 2017, 11:48

Leestijd: < 1 minuut

Zeven van de tien automobilisten willen liever een andere vierwieler dan het exemplaar op hun oprit. Gewoon dóen, adviseert schrijver/journalist Erwin Wijman in zijn boek De geluksmachine – Zo kies je de auto die je echt wilt. Hij betoogt daarin dat mensen gelukkiger worden door wél te kiezen voor hun droomauto.

Wijman stoelt zijn boek op vier onderzoeken (Team Vier, Berenschot, VWE, Sizo), enquêtes op LinkedIn en Facebook met 3700 respondenten, interviews met 450 autobezitters, postcodeanalyses van 140.000 aanvragen voor autoverzekeringen en onderzoek op Google Streetview. Conclusie: zeven op de tien automobilisten zouden liever een andere auto hebben. Bij voorkeur een BMW, Volvo of Audi, in plaats van de Renault, Opel of Kia die ze nu hebben. Maar die kopen (of leasen) ze niet, “omdat Nederlanders niet kiezen wat ze zelf willen. Iedereen rijdt wat de buren rijden, collega’s, vrienden en familie.”

Vrij

De auto is volgens Wijman op dertien verschillende manieren een geluksmachine. Bijvoorbeeld als onovertroffen vervoermiddel, cocon, tweede huis en sociaal medium. De dertiende reden acht de auteur de belangrijkste: wie zijn of haar auto bewust kiest maakt zichzelf vrij. “Als je je droomauto kiest, word je niet alleen een gelukkiger automobilist maar ook een gelukkiger mens. Wie dat eenmaal doorheeft, beseft ook dat zij of hij op andere terreinen niet zo vast zit als mensen wel geneigd zijn te denken. Zoals in huis en hypotheek, werk, baan, relatie en huwelijk.”

Tags: , , , ,

Autoschadehuis sluit aan bij…Rond 2022 wereldwijd helft…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties