fbpx
bekeken: 609 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Autobedrijven zijn minder negatief

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 november 2019, 09:20

Leestijd: < 1 minuut

De toekomstverwachtingen van ondernemers zijn aan het begin van het vierde kwartaal minder positief dan het voorgaande kwartaal. In de autohandel en -reparatie zijn ondernemers positiever geworden, al is het vertrouwen hier nog altijd negatief.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook in de detailhandel en de verhuur en handel van onroerend goed is het ondernemersvertrouwen gedaald ten opzichte van vorig kwartaal.

Bouw

De grootste verslechtering van het sentiment vond plaats in de informatie en communicatie, en in de delfstoffenwinning. Ook in de bouw is het vertrouwen afgenomen. Maatregelen rond PFAS en stikstofuitstoot spelen hier mogelijk een rol. Het ondernemersvertrouwen bevindt zich in deze bedrijfstak echter nog wel op een hoog niveau.

Investeringsbereidheid

Ondernemers zijn verdeeld over de verwachtingen voor 2020. De verwachtingen zijn over het algemeen positief, maar minder positief dan ze een jaar geleden waren voor 2019. De verschillen tussen de bedrijfstakken zijn groot. Zo verwacht in de onroerendgoedbranche per saldo 25,6 procent van de ondernemers een toename van de investeringen, in de autobranche verwacht per saldo 9,3 procent van de ondernemers minder te investeren.

Tags: ,

Carnext drukt winst LeaseplanVreugde en scepsis over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties