bekeken: 711 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Autobranche doet te weinig met YouTube’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 9 juni 2020, 09:23

Leestijd: < 1 minuut

Geen enkel automerk op de Nederlandse markt heeft zijn videostrategie goed op orde. Hierdoor is niet zichtbaar op YouTube wanneer consumenten op zoek zijn naar informatie over automerken. Dat meldt mediabureau 5PM op basis van eigen onderzoek.

Volgens 5PM zoeken hedendaagse consumenten eerst op YouTube naar productinformatie. YouTube geldt inmiddels als één na meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Bij vrijwel alle automerken blijft het gebruik ervan echter beperkt tot een advertentieplatform. De content is ontoereikend om organisch te kunnen scoren in de zoekresultaten. Video’s van hobbyisten en publishers scoren op dat vlak beter.

Meer conversie

YouTube-kanalen van de automerken hebben volgens 5PM geen substantieel (organisch) bereik en aantal abonnees. Landrover schopt het tot 23.500, gevolgd door Volkswagen (bijna 20.000), Mercedes (ruim 15.000) en Renault. Alle andere volumemerken komen uit rond de 5.000 abonnees. Geen enkel van de YouTube-kanalen bij automerken in Nederland heeft de titels, omschrijvingen en tags van zijn video’s optimaal ingericht voor zoekresultaten. Veel merken in andere branches zouden YouTube beter inzetten als mediamiddel. Concreet noemen de onderzoekers Gamma, Transavia, ING en Flexa, bedrijven die afgelopen jaar “substantieel” zijn gegroeid door datagedreven content te plaatsen op hun kanalen en zo meer conversie bereiken.

Merkvoorkeur

Jos van den Bergh, Automotive Business Consultant bij 5PM: “Het is opmerkelijk dat alle automerken traditionele media, Google en Facebook feilloos managen in hun mediamix, maar dat je geen enkel automerk goed kunt vinden op YouTube. Er ligt een enorme maar wel urgente kans om data, merkvoorkeur en sales binnen te halen via YouTube.” Ronen Wolf, medeoprichter 5PM: “Je wilt als automerk toch niet dat een potentiële consument eerst de video van een hobbyist ziet, die ook negatief kan zijn?”

5PM heeft de automerken en hun YouTube-prestaties beoordeeld op content, optimalisatie en distributie.

Corona-update: eerste dagen…Hunter Quick Check verhoogt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties