bekeken: 2123 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Autobranche enige sector met krimp in prognose Rabo

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 maart 2016, 10:47

Leestijd: < 1 minuut

In de Sectorprognose 2016 van de Rabobank is de autobranche de enige met een volumekrimp: -1 procent. De sterkste groeiers zijn de zakelijke dienstverlening (4,2 procent), bouw (4,0 procent) en horeca/recreatie (3 procent).

De sterke, door bijtellingsvoordeel gedreven autoverkoop van december 2015 knabbelde zoals verwacht stevig aan de registraties in de eerste maanden van 2016. Als geheel zal het jaar een licht negatieve teneur krijgen. De occasionmarkt kent volgens de Rabobank nog wel een beperkte groei. Bij andere brancheterreinen – schadeherstel, tankstations – staan de volumes structureel onder druk.

De voorspelde lichte min volgt op een groei van drie procent in 2015 en een daling van 2,4 procent in 2014. De vraag naar mobiliteit wordt volgens de Rabo-rapportage maar gedeeltelijk bepaald door economische conjunctuur. Milieu, fiscaliteit, veiligheid, nieuwe consumentenbehoeftes en technologische ontwikkelingen zorgen voor een dynamisch speelveld.

De mobiliteit van mensen vraagt intelligente oplossingen, zoals de combinatie openbaar vervoer/individueel vervoer, autodelen, mobiliteitsoplossingen ‘on demand’ en ‘connected cars’. “Slimme mobiliteit krijgt de komende jaren dan ook een belangrijke impuls en dit raakt het verdienmodel van losse autoverkoop en schadeherstel.”

Tags: , , , ,

Autotechnica gesloten na…Van Nieuwkerk gaat Mazda…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties