fbpx
bekeken: 1367 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,71)

Autoproducerende landen te nalatig met onderzoeksrapporten

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 september 2016, 12:03

Leestijd: < 1 minuut

Eurocommissaris Bienkowska is niet te spreken over de nationale onderzoeksrapporten die tot dusverre zijn ingeleverd bij de commissie EMIS, dat de emissiemetingen in de autobranche onderzoekt. Alleen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië hebben dergelijke rapporten ingeleverd, maar veel vragen blijven volgens Bienkowska onbeantwoord.

De eurocommissaris sprak haar teleurstelling uit in de openingsrede van de bijeenkomst die de EMIS-commissieleden maandag hadden. “De ingeleverde stukken zijn niet volledig en nog veel vragen staan open. Er is technische informatie nodig om een onafhankelijk oordeel te kunnen vellen over wat er is gebeurd.” De nationale onderzoeken worden dan ook nauwlettend gevolgd door de commissie, die zes maanden geleden aan het onderzoek begon.

Bienkowska heeft aangeboden praktische richtlijnen te formuleren die de nationale overheden helpen bij het behandelen van de emissiecontrolesystemen tijdens de typegoedkeuring om zo een consequente aanpak tussen lidstaten te verzekeren. Overigens benadrukte de eurocommissaris nog dat er geen twijfel over mogelijk is: sjoemelmiddelen zijn al achttien jaar verboden binnen EU-verband. “De regelgeving noch de implementatie is nooit betwist en er zullen consequenties moeten volgen voor wie de regels niet naleeft.”

Tags: , , ,

Nederlander laat auto steeds…Hoogste totalloss-percentage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties