bekeken: 1486 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Autoprof is vanaf 2020 jaarlijkse vakbeurs

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 13 februari 2019, 14:55

Leestijd: 1 minuut

De vakbeurs Autoprof gaat vanaf 2020 terug naar één jaarlijkse uitvoering, te houden in Gorinchem. De regionale editie in Hardenberg, waar de beurs twee decennia terug begon, komt te vervallen. Dat heeft organisator Easyfairs zojuist bekend gemaakt.

De ingreep volgt uit onderzoeken en gesprekken met de branche, zegt Floris Valk, Head of Automotive bij Easyfairs. Er ontstaat volgens hem nu één nationale automotive vakbeurs. “We kiezen voor Gorinchem vanwege de centrale ligging voor de meeste autogarages. We gaan de beurs landelijk promoten en vakprofessionals uit heel Nederland uitnodigen in plaats van regionaal. Ook krijgt de beurs daarmee een sterke aantrekkingskracht voor exposanten en bezoekers.”

Elektrische auto’s

Er komen in 2020 twee nieuwe thema’s: elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen. Ze komen zowel op kennis- als op productniveau aan bod. Bij ‘elektrische auto’s’ ligt de focus op laadinfrastructuur, werkplaatsvoorzieningen, training en veiligheid. De groei van het aantal elektrische en hybride auto’s en de afname bij de brandstofmotor, vooral dieselmotoren, is volgens Valk “niet te missen.”

3D-printen

Op het gebied van 3D-geprinte auto-onderdelen ligt de focus op onder meer zeldzame auto-onderdelen en onderdelen voor oldtimers. Ook ontdekt de bezoeker hier de toekomst van 3D-printen in de werkplaats. “Die rukt in zo’n razend tempo op, dat iedereen binnen de automotive sector erdoor beïnvloed wordt.”

Tags: , , , , , ,

Winst Leaseplan daalt 9,2…Vakgarage vol gas met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties