bekeken: 1212 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Autoproff start autoveilingen in Nederland

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 16 januari 2019, 08:37

Leestijd: < 1 minuut

Het Deense online veilingportaal Autoproff start op 1 februari officieel ook in Nederland. Het betreft een B2B veilingportaal waar Nederlandse autobedrijven importoccasions kunnen kopen, en in een later stadium verkopen.

Om de Nederlandse organisatie van Autoproff te ondersteunen zijn per 1 januari John Engels (buitendienst) en Margreet van der Linden (binnendienst) aangetrokken. Zij zijn de aanspreekpunten voor Nederlandse autobedrijven die zaken willen doen met Autoproff.

Internationaal

egge-sellesDe eerste veilingen die in Nederland worden aangeboden betreft occasions uit Duitsland en Denemarken, de twee andere landen waar Autoproff actief is. Countrymanager Egge Selles (foto): “Na verloop van tijd, ik verwacht in maart of april, starten we ook met Nederlandse veilingen. Nederlandse autobedrijven kunnen dan ook hun voorraad te koop aanbieden.”

Rechtstreeks

Er zijn al meerdere occasionportals die internationaal opereren. Onlangs startte bijvoorbeeld Bas Oude Luttikhuis een occasionportaal waar particulieren een Europese importauto kunnen kopen, Mr Wheelson. Waarin onderscheidt Autoproff zich? Egge Selles: “Bij Autoproff doen koper en verkoper rechtstreeks zaken met elkaar. Via een app hebben ze ook direct contact. Autoproff zit daar alleen tussen voor de transportservice en een veilige betaalservice. Het geld voor de koop wordt gestort in een depot. Vervolgens wordt de auto geleverd. Pas als de koper akkoord geeft voor de levering wordt het geld gelost. De koper betaalt bovendien geen opgeld. De kosten voor onze diensten zijn inbegrepen bij de aankoopprijs en worden door de verkoper aan ons afgedragen. Doordat wij zelf geen deel zijn van de transactie, en onze bemoeienis minimaal is, hebben wij een lage kostenstructuur, wat dus ook lage kosten voor de koper met zich meebrengt.”

Tags: , , , , ,

Volkswagen en Ford sluiten…Registraties EU +0,1 procent…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties