bekeken: 1143 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bandendistributeur Fintyre op overnamepad

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 juli 2018, 10:10

Leestijd: < 1 minuut

De Italiaans-Britse bandendistributeur The European Fintyre Distribution Ltd (EfTD) heeft het Duitse Reifen Krieg in Neuhof overgenomen. Daarnaast werd nog een Italiaanse bandendistributeur ingelijfd.

EfTD is goed voor een jaaromzet van bijna 450 miljoen euro en net als Autodis en Doyen in handen van Bain Capital. De omzet bij Reifen Krieg bedraagt 330 miljoen euro. Met de geldbuidel van Bain Capital is EfTD hard bezig één van de grootste, zo niet de grootste bandendistributeur voor de bandenvervangingsmarkt van Europa te worden.

Na de twee nu gedane acquisities ligt de geconsolideerde omzet op een kleine achthonderd miljoen euro. Maar de groep geeft aan dat verdere overnames in het verschiet liggen. Of de Benelux op de boodschappenlijst van Fintyre staat is onbekend. Maar in Nederland en België zijn diverse relatief grote spelers in de bandendistributie aanwezig.

Fintyre, dat van oorsprong een Italiaanse bandendistributeur is, heeft inclusief het overgenomen Reifen Krieg nu een omzetvolume van ongeveer tien miljoen banden.

Tags: , , , , , , ,

Branchemonitor: zorgen om…CATL bouwt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties