bekeken: 1480 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Bandenmonitor: juni toch een minnetje

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 25 juli 2017, 15:10

Leestijd: < 1 minuut

De bandenverkoop vertoont over de eerste zes maanden van dit jaar een sterk wisselend beeld. De ene maand een plus, de andere maand een min. Ook in vergelijking met voorgaande jaren tonen de cijfers een uitermate grillig verloop.

Dit en meer blijkt uit de Nationale Bandenmonitor van Aftersales Magazine en Werkplaats Serviceprovider (WESP). De cijfers worden bevestigd door een aantal bandengrossiers en autoserviceketens.

Het grillige nationale beeld is ook een beetje het Europese beeld. De resultaten die Etmra (de vereniging van Europese bandenfabrikanten) onlangs publiceerde, lieten voor het eerste kwartaal een plus zien. Maar over het eerste halfjaar is er een min (-1,0 procent), door het relatief slecht verlopen tweede kwartaal. En dat terwijl eind vorig jaar de bandensector zeer positief gestemd was voor 2017.

Positief gestemd

De markt laat zich echter niet sturen: de consument beslist. In juni werden in ons land, tegen de verwachting in, minder banden verkocht. Dat blijkt uit de WESP-analyse van de omzetcijfers bij ruim 520 universele autobedrijven. Afgelopen maand verkochten deze autobedrijven samen 29.812 personenautobanden, tegen 31.911 in juni 2016. Dat is een min van 6,6 procent.

In het eerste halfjaar waren het er in totaal 183.280, tegen 181.465 stuks over dezelfde periode vorig jaar – een cumulatieve plus van 1,1 procent. Op basis van die halfjaarcijfers blijkt dat het gemiddelde bandenvolume per universeel autobedrijf de eerste zes maanden 349 stuks bedroeg. Dat is drie banden per autobedrijf meer dan vorig jaar. Vorig jaar verkochten deze autobedrijven over het hele jaar 712 banden.

omzetverloop-bandenafzet

Tags: , ,

Amko Leenarts ontwerpdirecteur…RDW verliest hoger beroep…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties