fbpx
bekeken: 725 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bandenverkoop blijft positief

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 september 2019, 11:15

Leestijd: < 1 minuut

Bandenretailers hebben in juli een relatief goede maand gehad. De prijsontwikkeling bleef ongeveer gelijk met afgelopen maanden, maar het aantal verkochte banden nam in vergelijking met juli 2018 met 10 procent toe. De totale geldomzet, noteerde daardoor een mooie plus, zo blijkt uit de WESP-cijfers.

Ondanks de vakantieperiode, de zomerse hitte en de druk op de huishoudportemonnee, heeft de autobezitter zich in juli toch laten verleiden om nieuwe banden aan te schaffen. Dat het afzetvolume wederom toeneemt, is een ontwikkeling die in positieve zin afwijkt van de Europese afzettrend. Waarom dat is, is niet helemaal duidelijk. Omdat de WESP-data voor een groot deel gebaseerd is op de omzetgegevens van universele werkplaatsen, zal het apk-volume een rol spelen.

Vakantiecontroles spelen ook een rol. Het aantal autovakanties staat op een hoog niveau en veel autobezitters hebben daarbij de afgelopen jaren ‘geleerd’ dat zij beter voorbereid op weg moeten gaan. Van de 840 door WESP geanalyseerde werkplaatsomzetten, betreft dat in ruim 670 van die analyses een merk-ongebonden werkplaats. Met de huidige verkoopcijfers gaan de bandenretailers positief gestemd de laatste maanden van het jaar in.

Tags: , , , ,

Bertho Eckhardt stopt als…Concept-cao metaal en techniek
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties