bekeken: 1368 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Berlijn hoofdkwartier joint venture BMW-Daimler

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 21 september 2018, 12:02

Leestijd: < 1 minuut

BMW en Daimler, respectievelijk gezeteld in München en Stuttgart, zijn van plan het hoofdkwartier van hun gezamenlijke mobiliteitsonderneming in Berlijn te vestigen.

“Het is onze visie om gezamenlijk een wereldspeler te worden voor connected mobiliteitsdiensten. Als centrum voor creativiteit en innovatie is Berlijn precies de juiste locatie voor onze plannen”, aldus Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bstuur van Daimler AG.

Toekomst

“De toekomst van mobiliteit krijgt vorm in steden als Berlijn. Met het ecosysteem dat wij willen bouwen, creëren we oplossingen voor de stedelijke mobiliteit van morgen: intelligent, naadloos gekoppeld en beschikbaar met de tik van een vinger. We geloven dat dit de kwaliteit van het leven in grote steden zal verbeteren”, zegt Harald Krüger, voorzitter van de raad van bestuur van BMW.

Europees

De joint venture tussen BMW en Daimler werd al in maart beklonken, maar is nu ook officieel aangemeld bij de Europese Commissie. Met de samenwerking hebben beide partijen dan ook duidelijk een internationaal doel voor ogen: wereldwijd duurzame stedelijke mobiliteitsdiensten mogelijk maken.

Tags: , , , , ,

Nederlandse wagenpark groeit…ACM tevreden over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties