fbpx
bekeken: 1403 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Beroepsverbod heling gestolen onderdelen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 september 2020, 12:20

Leestijd: < 1 minuut

Een 32-jarige inwoner van Den Haag mag vijf jaar lang niet meer beroepsmatig actief zijn als automonteur, autosloper en verkoper van auto’s c.q. onderdelen. Ook moet hij 43 maanden de cel in en zeven slachtoffers samen ruim vijftienduizend euro betalen.

Tot dat oordeel komt de rechtbank, die de man ook verplicht om de Staat 125.153 euro te betalen. Dat bedrag is het financiële voordeel dat hij heeft verkregen door de illegale handel in onderdelen. De rechter verklaart verder een lange reeks in beslag genomen voorwerpen verbeurd.

Heling

Met de uitspraak bundelt de rechtbank een reeks zaken. In de periode 2016 tot maart 2020 werd de man enkele malen op heterdaad betrapt, toen de politie binnenviel in loodsen waar hij aan het werk was. Een administratie van de gestolen goederen en de zakelijke contacten bleek niet aanwezig. De rechtbank acht daarom opzettelijke heling bewezen. De officier van justitie schat de totale schade op zo’n 2,5 miljoen euro, waarvan verzekeringsmaatschappijen slechts 1,5 miljoen konden uitkeren.

Tijdens de zitting op 4 september verklaarde de verdachte dat hij alleen maar goederen had ingekocht. De officier daarentegen hield het op samenwerking met een netwerk van autodieven.

Tags: , ,

Mathijs van Leeuwen erelid…‘Geen extra…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties