bekeken: 3403 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Beste voorwaarden bij ANWB, Allsecur en Aegon

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 22 augustus 2017, 13:37

Leestijd: 2 minuten

ANWB, Allsecur en Aegon bieden de beste voorwaarden bij hun volledig casco autoverzekering. Inshared, Route Mobiel en Univé bieden de beste prijs. Dat zijn enkele uitkomsten van het jaarlijkse onderzoek van Moneyview naar autoverzekeringen.

Voor de productrating zijn 62 aanbieders van volledig casco autoverzekeringen onderzocht. De drie autoverzekeringen met de beste voorwaarden voor de volledig casco autoverzekering zijn dezelfde als vorig jaar. ANWB, Allsecur en Aegon scoren alle drie op meer gebieden boven markconform. Daarnaast hebben ze goede uitkeringsregelingen, zoals een nieuwwaarde-, aanschafwaarde- en vervangingswaarderegeling.

Beperkt casco

Vervolgens onderzocht Moneyview de dekking van vijftig aanbieders van een beperkt casco verzekering. Inshared, Route Mobiel en Univé scoorden hier op prijs het beste. Die van ABN Amro, Allsecur en Ohra zijn op voorwaarden de drie beste beperkt casco autoverzekeringen. Ohra is nieuw in deze top drie. Alle drie scoren ze op veel gebieden boven marktconform. Allsecur en ABN Amro scoren met name goed op schadeherstel. Ohra scoort vooral goed op aanschafwaarderegeling en eigen risico.

Wettelijke aansprakelijkheid

De goedkoopste vorm van een autoverzekering ten slotte is het goedkoopst bij Autoweek, Route Mobiel en Verzekeruzelf.nl. Hierbij is alleen de wettelijke aansprakelijkheid gedekt. Wat betreft voorwaarden scoren Allsecur, ASR en Centraal Beheer boven marktconform met hun acceptatie. Allsecur scoort bovendien goed op contractduur.

My Jini

Extra vermelding verdient My Jini, dat bij alle drie de dekkingsvormen vijf sterren scoort op voorwaarden. My Jini verkoopt de autoverzekering van Allsecur. Hierbij wordt middels een connector in de auto het rijgedrag geregistreerd. Premiekorting volgt bij goed rijgedrag.

Loslopend dier

In aanvulling op het rating-onderzoek keek Moneyview dit jaar speciaal naar verzekeringen die schade dekken veroorzaakt door een aanrijding met een loslopend dier. Die wordt gedekt met een beperkt of volledig casco autoverzekering. Hierbij zijn er dus geen gevolgen voor de opgebouwde schadevrije jaren. De WA-verzekering biedt geen dekking voor schade aan de auto, maar wel voor letselschade van inzittenden, met uitzondering van de bestuurder. Het letsel van de bestuurder is alleen gedekt op de schadeverzekering voor inzittenden. Die is aanvullend af te sluiten op een autoverzekering.

Gevolgschade

Daarnaast kan gevolgschade optreden. Die is gedekt bij 55 procent van de beperkt casco autoverzekeringen. Bij twee derde van deze producten heeft dit bijvoorbeeld consequenties voor het aantal schadevrije jaren. Ook kan de premie in het volgende verzekeringsjaar verhoogd worden. Alle onderzochte aanbieders van een volledig casco autoverzekering vergoeden zowel schade als gevolgschade. Bij 65 procent zorgt de gevolgschade wel voor een terugval in het aantal schadevrije jaren en/of de premie.

Tags: , ,

Handel Great Wall Motor stil…Autoschade Herstel Groep weg…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties