bekeken: 743 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Bijna helft NL positief over MaaS

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 17 juni 2019, 14:12

Leestijd: < 1 minuut

Bijna de helft van de Nederlanders staat open voor Mobility as a Service (MaaS), blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Wel moet zo’n vervoersabonnement voor een vast bedrag per maand voldoen aan een reeks eisen.

Harde voorwaarde is dat de gebruiker net zo eenvoudig op de plaats van bestemming komt als met de eigen auto, motor of fiets. Veel mensen vinden de huidige alternatieven niet goed genoeg: openbaar vervoer is te duur en sluit onvoldoende aan op de van-deur-tot-deur-behoefte. Ook is deelvervoer voor veel Nederlanders nog niet in de directe omgeving beschikbaar.

Potentie

Toch staat met het huidige dienstenaanbod 15 procent van de Nederlanders al open voor MaaS, blijkt uit het onderzoek. Een meerderheid van deze groep is bereid tweehonderd euro per maand uit te geven aan een abonnement. Dat zou goed zijn voor een omzet van 4,8 miljard euro per jaar, die terecht komt bij de vervoersaanbieders en de platformen die de deelauto’s, -fietsen en -scooters ontsluiten.

Als overige obstakels op het gebied van kwaliteit, betaalbaarheid en betrouwbaarheid van het aanbod worden weggenomen, is de potentie van MaaS nog veel groter: dan is 45 procent van de Nederlanders bereid de auto in te ruilen voor een vervoersabonnement. Het omzetpotentieel stijgt dan naar 14,4 miljard euro per jaar.

Reisgedrag

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 64 procent van de Nederlanders bereid is zijn reisgedrag te heroverwegen. Hoewel 93 procent nog geen gebruikmaakt van deelvervoer, verwacht 55 procent wel dat deelvervoer in de komende jaren populairder wordt. Franka Rolvink Couzy, hoofd Sector Research: “Succesvolle apps uit het buitenland laten zien dat het belangrijk is aanbieders van openbaar en deelvervoer met elkaar te verbinden. Zo kan de reiziger overtuigd worden het eigen vervoer te laten staan.”

Tags: , , , , ,

Hella leverancier van het jaar…Autoschade Herstel Groep: AHG…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties