fbpx
bekeken: 1289 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

BMW en Daimler samen in autonome technologieën

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 28 februari 2019, 13:11

Leestijd: < 1 minuut

BMW en Daimler gaan ook samenwerken in het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van autonoom rijden. De focus zal daarbij vooral liggen op rijhulpsystemen voor niveau 3 en 4 autonoom rijden.

Beide Duitse autofabrikanten delen bij hun ontwikkeling van autonoom rijden al het gebruik van de kaarten van HD Live Map van Here Technologies. Bovendien lieten ze eerder al weten gezamenlijk een joint venture op te richten op het gebied van connected diensten, Your Now. Kennelijk willen beide merken op het gebied van autonoom rijden synergievoordelen behalen.

Veiligheid

Ola Källenius, lid van de raad van bestuur van Daimler over deze samenwerking met BMW: “Zoals altijd bij Daimler is veiligheid de hoogste prioriteit. In plaats van individuele, op zichzelf staande oplossingen, willen we een betrouwbaar totaalsysteem ontwikkelen dat merkbare meerwaarde biedt voor klanten. Wij werken met de juiste partners en willen aanzienlijke vooruitgang boeken bij het verbeteren van de prestaties van deze technologie en deze veilig op de weg brengen.”

De geplande samenwerking maakt het mogelijk om vaardigheden en ervaring van beide partijen te combineren en zo sneller nieuwe technologieën op de markt te kunnen brengen. In eerste instantie is de samenwerking gericht op het niveau 3 en 4 geautomatiseerd rijden op snelwegen. Daarnaast kijken de twee partners of ze hun samenwerking uit kunnen breiden tot hogere niveaus van automatisering, zowel op snelwegen als in stedelijke gebieden.

Tags: , ,

ACSL kiest met drie…Twee nieuwe Vakgarages
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties