bekeken: 1141 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bonusprogramma Continental voor garagist

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 20 september 2018, 14:58

Leestijd: < 1 minuut

Continental is bezig met de ontwikkeling van een bonusprogramma voor autobedrijven. Trouwe kopers van Continental-producten ontvangen straks punten waarmee ze kunnen sparen voor artikelen. Maar ook – en vooral – voor betaalde opleidingen van de technologiefabrikant.

Het op Automechanika Frankfurt gepresenteerde programma draagt de werktitel ‘More Continental’. De aftrap staat gepland voor medio 2019 in Duitsland, waarna successievelijk andere Europese landen hun opwachting maken.

Het sparen van bonuspunten gebeurt per smartphone en een app, die momenteel in ontwikkeling is. Klanten kunnen straks behalve op bonuspunten ook rekenen op bijvoorbeeld inbouwformatie over hun zojuist gescande producten – van remschijven tot aandrijfriemen.

Productgroepen

De beurs was ook de aftrap van een vijftal nieuwe c.q. uitgebreide productgroepen waarmee Continental zijn positie op de vervangingsmarkt hoopt te versterken. Achtereenvolgens ruitenwissers, filters, accu’s, turboladers en remschijven maakten hun opwachting. De negentien typen voor start- en start-stoptoepassing worden afgenomen van een fabrikant uit Zuid-Afrika. Die levert zowel de AGM als EFB (negen varianten) als de gewone lood-zuurbatterijen.

De diesel-, olie-, interieur- en luchtfilters komen van UFI, als uitvloeisel van een strategische samenwerking die begin dit jaar met de Italianen werd aangegaan. De filters zijn vanaf 2019 beschikbaar, onder meer in de Benelux. Op de beurs onthulde Continental verder een aftermarket turbolader voor Ford-motoren. Meerdere varianten zullen de komende tijd volgen. Ook de remschijffamilie heeft toevoegingen ondergaan; deze herfst volgen er nog voor Mercedes (zoals het gepatenteerde, tweedelige OE remschijfconcept).

Tags: , , , , , , , , ,

Column: het 40-puntenplanMSH Equipment opent nieuw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties