fbpx
bekeken: 726 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Bosch: ADAS-kalibratie 2.0

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 10 november 2020, 11:10

Leestijd: < 1 minuut

Een jaar na de introductie op EquipAuto komt Bosch met een verbeterde versie van de DAS 3000. Nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksgemak bij ADAS-kalibratie zijn volgens de fabrikant op een hoger plan gebracht.

Zo beschikt de nieuwe software over ‘bird view’. De gebruiker ziet in een virtuele weergave hoe hij de DAS 3000 moet verplaatsen naar de gewenste positie. Ook wordt automatisch een protocol opgeslagen, als bewijs dat de kalibratie is verricht volgens de fabrieksvoorschriften. 

Dit PDF-bestand kan geprint worden met alle relevante gegevens: voertuigkenteken, datum en tijdstip, type sensor dat gekalibreerd werd (camera/radar) en de details met betrekking tot het positioneren. 

Verder bevat de nieuwe software 2-staps camerakalibratie, zoals die voor sommige voertuigen vereist is. Het bord wordt dan op twee verschillende afstanden ten opzichte van het voertuig geplaatst. 

Met de nieuwe DAS kan de monteur deze kalibratie nu in één workflow doorvoeren. Volgens Bosch resulteert dat in vijftig procent tijdwinst. Beide voertuigposities worden samengevat weergegeven op het kalibratieprotocol. In het rijtje vernieuwingen past ook het nieuw type wielklem, voor snellere en eenvoudigere montage.

Stellantis presenteert logoMaarten Molenaar onverwachts…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties