fbpx
bekeken: 757 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bosch maakt laadpaal vinden eenvoudig

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 29 november 2018, 11:32

Leestijd: < 1 minuut

In een samenwerking met clever-tanken.de heeft Bosch in Duitsland een oplossing bedacht om laadpalen beter te kunnen benutten.

Clever-tanken.de is in Duitsland marktleider op het gebied van informatie over brandstofprijzen. Bosch heeft de bijbehorende app nu aangevuld met de functie Clever Laden, die laat zien waar in Duitsland laadpalen staan.

Laadinfrastructuur

Duitsland telt inmiddels 11.500 openbare laadpalen. Dankzij de app zijn deze allemaal toegankelijk voor bestuurders van elektrische voertuigen. De app sorteert vervolgens de laadpalen naar beschikbaarheid, laadcapaciteit en benodigde connector. Ook stroomlijnt de app het oplaadproces en de betaling.

Toegankelijkheid

Voor Clever Laden heeft Bosch de toegang tot alle openbare laadpalen geregeld met de diverse uitbaters. Bestuurders van EV’s hoeven zich maar één keer aan te melden en de app te koppelen aan een Paypal- account of creditcard.

De app is niet alleen van nut voor berijders van EV’s, ook de uitbaters van laadpalen profiteren ervan. De app zorgt namelijk voor een betere benutting van de laadinfrastructuur. “Deze samenwerking richt zich op bestuurders van elektrische voertuigen met klantvriendelijke diensten door het gedoe rond opladen en betalen te verminderen. Dit zal een stimulans geven aan de belangstelling voor e-mobility”, aldus Steffen Bock namens clever-tanken.de.

Tags: , , ,

Bovag en bonden: akkoord cao…Kester Autoservice wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties