fbpx
bekeken: 690 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Bosch viert 25e verjaardag ESP

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 19 mei 2020, 10:03

Leestijd: < 1 minuut

Vandaag bijna op de dag af 25 jaar geleden introduceerden Bosch en Daimler-Benz de elektronische stabiliteitscontrole ESP in de S-Klasse Mercedes. Intussen is ESP wereldwijd in 82 procent van alle nieuwe personenauto’s aanwezig.

ESP was 25 jaar geleden de oplossing voor het probleem dat auto’s bij een plotselinge manoeuvre op een natte weg vaak in de sloot of tegen een obstakel tot stilstand kwamen. Onderzoekers van Bosch schatten dat het antislipsysteem sindsdien in de Europese Unie alleen al zo’n 15.000 levens heeft gered en een half miljoen ongelukken heeft voorkomen.

“De ontwikkeling van de elektronische stabiliteitscontrole was een mijlpaal op weg naar onze ‘visie zero’ van geen dodelijke verkeersongelukken”, zegt Bosch-topman Harald Kroeger. “ESP is een mooi voorbeeld van wat wij noemen, ‘uitgevonden voor het leven’.”

82 procent

Bosch benadrukt dat ESP dan wel 25 jaar oud is, maar nog altijd niet gedateerd. Bosch heeft het systeem continu verbeterd. Het heeft er tot op heden meer dan 250 miljoen van gemaakt. Wereldwijd wordt momenteel 82 procent van alle nieuwe personenauto’s met ESP uitgerust, stelt Bosch. In 2017 was dit nog 64 procent.

Tags: , , ,

Jifeline’s nieuwe wifi…Oplaadpunt Vattenfall bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties