fbpx
bekeken: 738 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Bovag Coronamonitor: iets lager vertrouwen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 september 2020, 15:18

Leestijd: < 1 minuut

Aan de vooravond van Prinsjesdag heeft Bovag weer een corona-peiling uitgevoerd onder zijn leden. 47,9 procent van de respondenten rapporteert een omzetdaling. Dat is ruim onder de 58,9 procent van de vorige keer (week 25).

Het vertrouwen van ondernemers dat hun bedrijf niet het loodje zal leggen door de coronacrisis komt ditmaal uit op 82,3%. Drie maanden geleden was dat nog 85,2%. Verder meldt ruim 47% minder winst te maken – of zelfs verlies te lijden – ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gevraagd naar de impact op de bedrijfsvoering meldt 43 procent ‘gewoon’ te blijven investeren. Een kwart daarentegen investeert minder, 19 procent schuift de middelen voorlopig door. Opvallend is de sterke daling van het percentage bedrijven dat binnen drie maanden krediet nodig heeft: van 63 procent in juni naar iets meer dan 5 procent nu.

Online verkoop

Ruim 23 procent van de respondenten zegt veranderingen door te gaan voeren in de bedrijfsvoering. Meest genoemd: nieuwe activiteiten opstarten. Ook wordt gedacht aan meer investeren in online verkoop (6,3%), de zaak ter overname aanbieden (2,8%), voor de eerste keer investeren in online verkoop (1,8%) of stoppen met het bedrijf (0,5%). Op personeel vlak is sprake van een lichte verslechtering: 24,7% denkt mensen te moeten ontslaan, terwijl dat in juni ‘slechts’ 23,2% was. De keus valt het meest (59,1%) op werkplaatsmedewerkers, gevolgd door kantoorpersoneel (28,2%) en verkoopmedewerkers (18,8%).

Liquiditeit

De impact van corona op de bedrijfsvoering vertaalt zich volgens de gepeilde Bovag-achterban het meest in een dunnere orderportefeuille (46,6%), minder klanten (44,3%), afnemende orders voor de werkplaats (40,0%), leveringsproblemen van (toe)leveranciers (31,2%) en in een gedaalde liquiditeit (29,1%).

Tags: , , ,

Europese autosector luidt…Europa stelt nog strengere…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties