bekeken: 1950 x
Waardeer dit artikel:
221 votes, average: 2,61 out of 5221 votes, average: 2,61 out of 5221 votes, average: 2,61 out of 5221 votes, average: 2,61 out of 5221 votes, average: 2,61 out of 5
(2,61)
(Inloggen is vereist)

Bovag in cassatie over verdeling pensioenpremie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 augustus 2016, 10:37

Leestijd: < 1 minuut

Bovag gaat in cassatie tegen het pensioenarrest van 17 mei 2016. Inzet is voldoende zeggenschap en invloed ten aanzien van onder meer pensioen, om de belangen van de Bovag-leden zo goed mogelijk te kunnen behartigen.

Het Hof oordeelde drie maanden terug dat Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) het recht heeft om de pensioenregeling en -premieverdeling vast te stellen. “Het arrest lijkt te zeggen dat PMT mag besluiten om daarin de Vakraad Metaal en Techniek te raadplegen en dat PMT daarin Bovag kan negeren, omdat Bovag zélf uit FWT is gestapt. Dat gaat Bovag nu aanvechten.”

Met het sluiten van een nieuwe cao en een terugkeer in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) en de Vakraad zou Bovag die zeggenschap en invloed weer krijgen. Het sluiten van de cao is op een haar na gevild. Echter, zekerheid verkrijgen over terugkeer in FWT en Vakraad lukt niet op korte termijn. Omdat de cassatietermijn half augustus verstrijkt, heeft Bovag besloten in cassatie te gaan, “zodat geen kans verloren gaat.”

Tags: , , , , ,

Stolk nu officieel directeur…Noorwegen wil verkoopverbod…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties