bekeken: 812 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Bovag start onderzoek naar merkerkend schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 24 mei 2019, 14:34

Leestijd: 1 minuut

Bovag start in samenwerking met Zilverstad, het consultancybureau van Johan Schoonhoven, een onderzoek naar merkerkenningen van autofabrikanten en importeurs omtrent schadeherstel. Doel is in kaart te brengen hoe kwaliteit en veiligheid door merkerkenning worden geborgd en een objectieve vergelijking te maken tussen de diverse erkenningen. 

Centrale vraag bij het onderzoek is volgens Bovag om te weten te komen of merkerkenning inderdaad kwaliteit en veiligheid van schadeherstel bevordert, of dat het niet meer is dan een marketinginstrument voor het merkkanaal. Woordvoerder Paul de Waal: “Dat zijn de twee uitersten. Het onderzoek dient om erachter te komen wat merkerkenning nu precies inhoudt. We gaan daar blanco in, we hebben geen werkhypothese. Het is afwachten wat het onderzoek oplevert.”

Bovag verwacht komende zomer met de resultaten van het onderzoek te zullen komen.

Gelijkschakeling met Focwa

Eerder deze week liet Focwa weten te willen komen tot een universeel label voor merkerkend schadeherstel. De gespecialiseerde brancheorganisatie lijkt daarmee een stap verder te zijn dan Bovag met beleid ten aanzien van merkerkenning. Toch zijn er al diverse terreinen binnen schadeherstel waar Bovag en Focwa elkaar gevonden hebben. Er is al een gezamenlijke norm die kwaliteit van schadeherstel borgt. Ook voor ruitherstel en caravan- en camperherstel zijn gezamenlijke normen in de maak.

Tags: , , , , , ,

BMW 1 serie minst, Yaris meest…Column Michel van Roon:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties