bekeken: 956 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Verzet Bovag tegen extra registreren occasions

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 14 maart 2019, 12:07

Leestijd: < 1 minuut

De gemeenten Rotterdam en Schiedam willen, in de strijd tegen heling, opkopers van tweedehands gekentekende voertuigen verplichten de ingekochte voertuigen te registreren in het Digitaal Opkopers Register. Bovag verzet zich hiertegen, omdat deze informatie ook al is vastgelegd in het kentekenregister van RDW.

Het Digitaal Opkopers Register (DOR) is in 2011 ontwikkeld en geldt voor de registratie van ingekochte tweedehands goederen, zoals computers, fietsen en dergelijke. Vanaf 2017 is wetgeving van kracht die registratie in het DOR wettelijk verplicht stelt. Het gold echter niet voor complete, gekentekende voertuigen.

Probleemgebied

Omdat de regio Rotterdam-Schiedam, met name de Spaanse Polder, erom bekendstaat dat daar veel bedrijven zitten die het met de regels niet zo nauw nemen, willen beide gemeenten de inkoop van gekentekende voertuigen laten vastleggen in het DOR. Dubbel werk, zo stelt Bovag. Woordvoerder Tom Huyskens: “Het laten registreren van ingekochte occasions in het Digitaal Opkopers Register betekent voor autobedrijven een aanzienlijke lastenverzwaring. Alle relevante informatie over gekentekende voertuigen staat immers al geregistreerd in het kentekenregister van de RDW. Bovendien is er een wetswijziging in de maak die het kentekenregister straks gelijkstelt aan het Digitaal Opkopers Register. We erkennen dat de regio een probleem heeft, maar van deze maatregel worden ook de bedrijven de dupe die te goeder trouw zijn en hun administratie wel op orde hebben.”

Onderdelen

Overigens is een registratie in het DOR wel aan te bevelen bij de inkoop van tweedehands onderdelen. Die staan immers niet in het kentekenregister van RDW geregistreerd.

Tags: , ,

Infiniti weg uit West-EuropaInnovatieprijs voor Polyscope
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties