fbpx
bekeken: 658 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bovemij benoemt Pieter van der Burg

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 3 april 2020, 11:18

Leestijd: < 1 minuut

Pieter van der Burg is per 30 maart 2020 door Bovemij NV en de Raad van Commissarissen benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij NV, vormt hij nu het tweekoppige statutaire directieteam.

Bovemij NV stond tot 2019 onder (groeps)toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeringsactiviteiten, gemeten in balanstotaal, meer dan tachtig procent van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben er voor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf (N.V. Schadeverzekering- Maatschappij Bovemij) inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Dat heeft ook invloed gehad op de interne governance bij Bovemij. Er is een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd (die bestaat uit Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg). En met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker (CFRO van Bovemij die als verbindende schakel met de Raad van Bestuur optreedt) is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Schadeafdeling

Voordat Pieter van der Burg in 1990 bij Bovemij kwam te werken, was hij advocaat en procureur. Bij Bovemij werkte hij onder andere als manager van de schadeafdeling, om in 2003 directeur Verzekeringstechniek te worden. In die functie gaf hij leiding aan Actuariaat, Risicomanagement, Inkomen en Juridisch Beheer, Acceptatiebeleid, Speciale Zaken, (Personen)schaden en Volmachtbeheer. Hij was al voorzitter van het Risicocomité en onder andere al (mede)verantwoordelijk voor Solvency II en het volledige herverzekeringsbeleid.

Carglass vraagt leveranciers…Conti en Goodyear winnaars…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties