bekeken: 946 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Branche stelt coronaprotocol op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 mei 2020, 15:10

Leestijd: < 1 minuut

Een brede alliantie van brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten heeft een coronaprotocol opgesteld dat veilig en hygiënisch werken in de aangesloten sectoren moet garanderen. De voorschriften van het RIVM zijn voor het protocol leidend en waar nodig branchespecifiek gemaakt.

Het protocol is gestuurd aan de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Infrastructuur en Waterstaat. Het kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Arbode, ARN, Bovag, CNV Vakmensen, De Unie, FCBBB, FNV Metaal, Focwa, Innovam, OOC, OOMT, OSVN, RAI Vereniging, Salentijn Consult, Stiba, SVOB, Vaco, VIV en VOC.

Handleiding

Het protocol bevat een handleiding voor ondernemers, voor medewerkers, voor klanten en bezoekers en voor leveranciers. Naast evidente regels zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak, het doseren van klanten, het gebruik en reinigen van eigen gereedschap en het inrichten van ruimtes conform de anderhalvemeterrichtlijn. Daarbij wordt ingezoomd op plekken als werkplaats, showroom, receptie, kantoor en magazijn. Ook staan er richtlijnen in voor situaties waarbij de anderhalve meter niet per definitie gewaarborgd kan worden. Voorts zijn er de nodige deelbranche- of zelfs activiteit-specifieke adviezen.

Gerichte voorlichting

Voor de communicatie naar de eigen sectoren vertalen de betrokken partijen het protocol naar specifieke communicatiemiddelen. Met dit branchebrede protocol is het eerder gepubliceerde protocol voor de carrosserie en schadebranche geüpdatet. Dat is integraal onderdeel van dit protocol.

Vertrouwen Vaco-ondernemer…Ymere kiest telematica en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties