bekeken: 1657 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Brand verwoest Millers Oils: ‘Ik heb niks meer’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 september 2019, 10:25

Leestijd: < 1 minuut

Bij een grote brand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg is donderdagnacht onder meer het bedrijfspand van Vollenhoven Olie in de as gelegd. Daarbij werd ook Millers Oils getroffen, dat bij Vollenhoven huurder was.

“Alles is weg, ik heb niks meer”, reageert mede-eigenaar Casper Hanken van Millers Oils Benelux, specialist in smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassieke wagens, racewagens, bedrijfsvoertuigen, motorsport en industriële toepassingen. Directeur Thomas Bogaers van Vollenhoven Olie zegt in lokale media dat er in zijn pand tanks en vaten van zo’n duizend liter lagen opgeslagen. “Daar blijft niks van over.” In tegenstelling tot eerdere berichten wist de brandweer het nabijgelegen Euromaster Tilburg Truck te behouden. “Er liggen hier zo’n vijfduizend banden opgeslagen, gelukkig is ons pand gespaard gebleven”, aldus de regiomanager van Euromaster. Wel ondervond de vestiging flink wat overlast als gevolg van ronddwarrelend vuil en de bluswerkzaamheden.

Kortsluiting

De brand met vlammen van tientallen meters hoog ontstond rond 03.10 uur, mogelijk als gevolg van kortsluiting bij een leverancier van vriesvers gebak. De brandweer zette zo’n tachtig man in om het vuur te bestrijden. De ingeschakelde luchtmacht bracht het getroffen gebied door middel van drones in kaart. In de aangrenzende wijk Reeshof werden auto’s bezaaid met stukken as.

Tags: , ,

Bovag kritisch op…Toegang tot voertuigdata nog…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties