fbpx
bekeken: 713 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Brede alliantie datanetwerk in autonome auto

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 29 juni 2018, 08:40

Leestijd: < 1 minuut

Verschillende grootmachten in de auto-industrie hebben de handen ineengeslagen om een snel datanetwerk voor de autonome auto te ontwikkelen. De ambitie is een standaard te creëren voor alle toekomstige ADAS-voertuigen.

De partners zijn Bosch, Continental, Volkswagen, Nvidia en het Amerikaanse Aquantia, specialist in systemen voor snelle dataoverdracht. Hun gezamenlijk opgerichte bedrijf heet NAV (Networking for Autonomous Vehicles). De onderneming gaat techniek ontwikkelen die in staat is om in nieuwe voertuiggeneraties de gigantische hoeveelheid data te verwerken, afkomstig van sensoren, camera’s, lidars en stuurapparaten.

Resoluties

Volgens toeleverancier Bosch zijn op dit moment twaalf van de zestien grootste autofabrikanten bezig met seriematige toepassing van datanetwerken. Doel is in het jaar 2020 een systeem te hebben dat per seconde 100 megabit aan data kan overdragen. Om echter de volgende stappen te zetten op het gebied van autonoom rijden (niveau 5, auto voert rit volledig zelfstandig uit) moet het allemaal nog veel sneller: vanaf 10 gigabit per seconde. Bijvoorbeeld omdat camera’s nog hogere resoluties aankunnen en nieuwe architectuur van sturingsapparaten zich aandient. De snelheid waarmee auto’s in de toekomst data kunnen uitwisselen en verdelen kennen we volgens Bosch vandaag de dag alleen maar van grote rekencentra.

Tags: , , , , , , , ,

Een selfmade bandenspecialistMeer gebruiksgemak nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties