bekeken: 7511 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,62)

Bridgestone winterbanden goed uit test

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 november 2011, 08:59

Leestijd: < 1 minuut

Autoweek en Auto Bild voerden onlangs een winterbandentest uit, waarbij twaalf banden (met maat 225/45 R 17) uitvoerig werden getest op de bevroren meren in het noorden van Zweden. Bridgestone’s Blizzak LM-32 kreeg daarbij van de deskundige jury het predicaat ‘toonaangevend’.

De banden werden beoordeeld op hun remeigenschappen en afhandeling op sneeuw, op nat wegdek en op droog wegdek. Het testprogramma was dit jaar bovendien uitgebreid met de categorie Kosten, waarbij het kilometerrendement, de rolweerstand en de prijs-/kwaliteitsverhouding werden bekeken.

Slechts twee merken kregen van Autoweek en Auto Bild het predicaat ‘toonaangevend’. Het testpanel vond de Blizzak LM-32 met name overtuigend vanwege de uitgebalanceerde afhandeling en het nauwkeurige stuurgedrag onder droge en natte omstandigheden.
De nieuwe Blizzak LM-80 is speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generatie SUV’s en CUV’s. Met name de prestaties op sneeuw zijn sterk verbeterd, dankzij de toepassing van de modernste profiel- en groeventechnologieën, zoals een eenrichtingsloopvlak met dwarsgroeven met hoge capaciteit en washboardgroeven voor nog stabielere blokken.

Bekijk hier alle nieuwe winterbanden voor dit seizoen in de productspread uit Aftersales Magazine nummer negen van 30 september.

Tags: , , , , ,

Nieuwe productlijn bij ValeoKlassiekerspecialist op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties