bekeken: 1296 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

ACM: Broekhuis mag Martin Schilder overnemen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 20 december 2017, 14:00

Leestijd: 1 minuut

De voorgenomen overname van Martin Schilder Groep door Broekhuis Holding krijgt groen licht van de Autoriteit Consument en Markt. Er is volgens de toezichthouder geen reden om aan te nemen dat de transactie de vrije concurrentie belemmert.

Broekhuis Groep maakte op 5 december bekend dat zij begin 2018 Martin Schilder Automobielbedrijven overneemt. De deal betreft alle activiteiten van Martin Schilder, met uitzondering van het eerder aan Noordlease verkochte Leasevisie. Behalve om dealerschappen en vestigingen gaat het ook om schadeherstel, autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen. Er werken zo’n 350 mensen.

Na eigen onderzoek

Daags na de bekendmaking werd de voorgenomen concentratie gemeld bij de ACM. Ruim twee weken later concludeert de nationale toezichthouder op grond van eigen onderzoek dat de mededinging ‘op de Nederlandse markt of een deel daarvan niet op significante wijze wordt belemmerd’.

Tags: , ,

Bosch Car Service Goes wint…Bronsgeest stopt als partner…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties