bekeken: 3105 x
Waardeer dit artikel:
419 votes, average: 2,63 out of 5419 votes, average: 2,63 out of 5419 votes, average: 2,63 out of 5419 votes, average: 2,63 out of 5419 votes, average: 2,63 out of 5
(2,63)
(Inloggen is vereist)

Camera op dashboard rukt op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 december 2014, 11:11

Leestijd: 1 minuut

Hoeveel er precies in Nederland op het dashboard zijn bevestigd is onduidelijk, maar dat de opmars van de zogeheten dashcam niet meer te stuiten is, is een feit. Met de dashcam worden niet alleen spannende filmpjes voor internet gemaakt ook bij ongelukken kan het als bewijs dienen voor politie en verzekeraars.

De dashcam dankt zijn populariteit eigenlijk aan de Russische automobilist die het cameraatje bijna standaard in de auto heeft. Reden is dat in Rusland vaak de voeten wordt getreden met de afwikkeling van verkeersongelukken. De opgenomen beelden van de camera kunnen in zo’n geval als onweerlegbaar bewijs dienen.

In Nederland worden verkeersschades over het algemeen door betrokken partijen goed afgewikkeld. Maar ook hier kan het cameraatje de doorslag bieden als partijen recht tegenover elkaar staan. Met name verzekeraars zijn blij met de oprukkende dashcam.

Een dashcam kan al voor een paar tientjes worden aangeschaft. In Nederland is het gebruik volstrekt legaal, mits de nummerplaten onleesbaar worden gemaakt als het filmpje bijvoorbeeld op Youtube wordt gezet.

dashcam compilatie

Tags: , , , ,

Paul Zekhuis nieuwe ceo…Meer tijdwinst in spitsverkeer
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties