bekeken: 975 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

car2go en Drivenow samen in Share Now

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 28 februari 2019, 16:31

Leestijd: < 1 minuut

De autodeeldiensten Car2go en Drivenow vormen het bedrijf Share Now. Daarmee ontstaat ’s werelds grootste aanbieder van autodelen op basis van free-floating (zonder vaste parkeerplaatsen).

Share Now is een van vijf mobiliteitsdiensten binnen de nieuwe joint-venture op het gebied van mobiliteit die BMW Group en Daimler AG eind vorige week presenteerden. Per direct zijn in dertig steden in Europa en Noord-Amerika meer dan twintigduizend auto’s beschikbaar van BMW, Mercedes-Benz, smart en Mini. Vier miljoen gebruikers zijn al geregistreerd bij de service. Olivier Reppert, voormalig algemeen directeur van Car2go, zal het gezamenlijke autodeelbedrijf leiden.

Elektrische mobiliteit

Een belangrijk onderdeel van Share Now’s toekomststrategie is elektrische mobiliteit. Met vier volledig elektrische vloten, waaronder in Amsterdam, en een gedeeltelijk elektrische vloot in dertien andere steden, zegt Share Now de grootste aanbieder in zijn segment te zijn. Tot nu toe hebben gebruikers een totale afstand van 120 miljoen kilometer afgelegd met ongeveer 3.200 elektrische auto’s. De Car2go-vloot en -diensten blijven in Amsterdam voorlopig ongewijzigd, maar er zijn plannen om de service uit te breiden. Robert Bosman, locatiemanager: “We gaan bekijken welke BMW- en Mini-modellen we de inwoners en bezoekers als onderdeel van de vloot kunnen bieden.” Tot die tijd kunnen gebruikers van Car2go ook de Drivenow-auto’s gebruiken. Er worden vijf locaties aan de app toegevoegd.

Autodeel-app

Op lange termijn is het de bedoeling om een volledig geïntegreerde dienst tot stand te brengen in één autodeel-app. De komende maanden zullen de deelauto’s beide merknamen dragen. Na deze overgangsperiode wordt voor alle auto’s de nieuwe merkpositionering geïntroduceerd.

Tags: , , , , ,

Bovag: ‘ADAS vooral impact…Label Green NCAP voor uitstoot…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties