bekeken: 1996 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Carnext: occasionkoper prefereert tandarts

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 9 mei 2018, 14:23

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek door Kantar TNS in opdracht van Leaseplan leert dat bijna de helft van de Nederlanders vraagtekens plaatst bij de kilometerstand en onderhoudshistorie van occasions. Twaalf procent zegt een tweedehands auto online te kopen als die voor de deur zou worden afgeleverd.

De locatie-Breukelen is een van de vijf Carnext.com-adressen in Nederland.
De locatie-Breukelen is een van de vijf Carnext.com-adressen in Nederland.

Verder is er volgens Kantar TNS een duidelijke afkeer van onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto. 41 procent van de Nederlanders ziet daar meer tegenop dan tegen een bezoek aan de tandarts (28 procent) of invullen van het belastingformulier (21 procent). Andere uitkomsten: 46 procent vindt een testrit te kort om goed te kunnen beslissen; 39 procent is bereid het zoekgebied  uit te breiden, mits levering aan huis mogelijk is.

Carnext.com

De resultaten omlijsten de officiële start, vandaag, van Carnext.com. In februari werd het initiatief al aangekondigd. Met dit nieuwe platform wil Leaseplan een antwoord bieden op het kennelijke gebrek aan vertrouwen bij de eindgebruikers. Zij kiezen bij Carnext hun auto online uit, laten die aan huis bezorgen of gaan kijken bij een van de ‘Delivery Stores’. Hier kunnen ze een testrit maken en met een deskundige praten voordat ze een definitief besluit nemen.

Delivery Stores

In Nederland kunnen prospects terecht op vijf adressen, gelegen aan een snelweg. Naast Breukelen (foto) zijn dat Moordrecht, Hengelo, Zwolle en Veghel. Daarmee acht het platform zich goed vertegenwoordigd in Nederland. Er zijn op dit moment geen plannen om in eigen land uit te breiden. Carnext.com wil wel doorgroeien in Europa, naar een netwerk van vijftig Delivery Stores. Dat moet binnen één à twee jaar gebeurden. De eerste outlet buiten Nederland startte twee maanden geleden in het Belgische Aartselaar. Ook in Athene is er inmiddels een operationeel.

Alle aangeboden auto’s komen uit de zakelijke Car-as-a-Service-tak van Leaseplan. Ze hebben vaste all-in prijzen, zodat het door veel particulieren als vervelend beschouwde afdingen daarom niet nodig is. Op den duur krijgen automobilisten ook de mogelijkheid om een leasecontract of abonnement af te sluiten op een gebruikte auto naar keuze.

Tags: , , , ,

Van Brussel op…Expres schade, hoger eigen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties