fbpx
bekeken: 711 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

CBS: vertrouwen auto-ondernemers groeit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 juli 2020, 10:48

Leestijd: < 1 minuut

Bij een toenemend aantal ondernemers in de autobranche groeit het vertrouwen dat zij een aanhoudende coronacrisis zullen doorstaan. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Dacht in mei 35,3% nog maximaal twaalf maanden in bedrijf te zullen zijn, vorige maand was dat nog maar 28,2%. Ook een stukje verder in de tijd kijkend signaleert het CBS in de categorie ‘autohandel en -reparatie’ een groeiend optimisme: inmiddels gaat 57,5% ervan uit langer dan twaalf maanden zakelijk in leven te blijven. In mei was dat slechts 35,3%.

Het percentage automotive ondernemers dat zegt niet te weten hoe hun toekomst eruit ziet neemt juist af: van 21,3% in mei naar 14,3% in juni. In april vreesde nog 75,7% van de automotive bedrijven binnen twaalf maanden op de fles te gaan; slechts 5% zag zichzelf over een jaar nog in de lucht zijn.

Vertrouwen

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is blijkens de jongste CBS-data in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit alleen zo in de onroerendgoedsector, de detailhandel en de informatie c.q. communicatie.

De nieuwste coronameting werd begin juni onder bedrijven gehouden.

Tags: , , ,

Volvo: levenslang garantie…Eén naam voor alle…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties