bekeken: 2431 x
Waardeer dit artikel:
423 votes, average: 2,62 out of 5423 votes, average: 2,62 out of 5423 votes, average: 2,62 out of 5423 votes, average: 2,62 out of 5423 votes, average: 2,62 out of 5
(2,62)
(Inloggen is vereist)

Chinezen nemen bandenicoon Pirelli over

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 maart 2015, 08:41

Leestijd: 1 minuut

De China National Chemical Corporation (ChemChina) gaat het Italiaanse bandenmerk Pirelli opkopen. De overname zal in delen plaatsvinden met de bedoeling om op termijn Pirelli volledig op te kopen en van de beurs van Milaan te halen. Met de transactie is ruim 7 miljard euro gemoeid.

Vrijdag werd al gemeld dat Pirelli mogelijk een nieuwe eigenaar zou krijgen. Het in Milaan gevestigde Pirelli is een van de grotere bandenfabrikanten en levert banden voor auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en de motorsport. De in 1872 opgerichte onderneming is verder ook bekend van de Pirelli-kalender met fotomodellen.

Als eerste stap neemt ChemChina (onder andere ook bandenproducent) een belang van 26,2 procent in Pirelli over van de huidige houdstermaatschappij Camfin. Aandeelhouders van Camfin zijn onder andere Pirelli-ceo Marco Tronchetti Provera (die getrouwd is met een achterkleindochter van de stichter van het bedrijf) het Russische olieconcern Rosneft en de Italiaanse banken UniCredit en Intesa Sanpaolo.Camfin en ChemChina willen een nieuwe holdingmaatschappij oprichten die een bod zal uitbrengen op de resterende aandelen Pirelli voor 15 euro per aandeel, dezelfde prijs die ChemChina nu heeft betaald. Het aandeel Pirelli bereikte vrijdag het hoogste niveau sinds begin 2002.

Tags: , , ,

Online vakblad over occasions…Bachaus en Rijpma kiezen voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties