bekeken: 1160 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Citroën: 24/7 auto afleveren voor onderhoud

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 10 januari 2020, 14:57

Leestijd: < 1 minuut

Na een geslaagde pilot van een jaar kunnen Citroën-rijders in Frankrijk binnenkort 24/7 hun auto bij de dealer achterlaten voor regulier onderhoud. Andere Europese landen volgen.

Met het initiatief zegt de fabrikant gemak te willen bieden en tegemoet te komen aan het veranderde, drukker geworden  dagelijks leven van zijn klanten. “Ze willen zo efficiënt mogelijk met hun tijd omgaan”, schetst Citroën-directeur Linda Jackson.

Inchekkiosk

In de praktijk komt de dienst erop neer dat de klant zich naar eigen wens meldt bij een incheckstation van de dealer. Daar voert hij zijn gegevens in en laat hij de sleutel en voertuigdocumenten achter. Op dezelfde manier verloopt de ontvangst van een vervangende wagen. Is het onderhoud gereed, dan krijgt de klant een tekstbericht en kan het voertuig worden opgehaald, op een afgeschermde plek. De betaling gebeurt online. Ook huurauto’s kunnen op deze digitale manier worden geretourneerd.

Volgens de fabrikant gaven gebruikers van de beide proeflocaties (Marseille en nabij Parijs) gemiddeld een 4,8 op een schaal tot 5 om hun tevredenheid over de werkwijze te uiten. In bijna zeventig procent van de gevallen werd buiten de reguliere openingsuren gebruikgemaakt van de dienst. “Het toont de relevantie van de geboden mogelijkheid en blijkt een middel om nieuwe klanten te winnen”, stelt Citroën.

Regulier onderhoud

In het eerste half jaar van 2020 wil de autobouwer het 24/7-aanbod mogelijk maken in vijftig, niet nader genoemde Europese steden. Eind dit jaar moet het aantal zijn uitgegroeid tot honderd, wereldwijd. De aflever-/retourservice is bestemd voor regulier onderhoud, niet voor speciale storingen of mankementen. Volgens de fabrikant zijn er voor de klant geen extra kosten aan verbonden. De Nederlandse importeur kon nog geen reactie geven.

Tags: ,

AHG Veenendaal wint interne…ABD opnieuw ‘Renault Dealer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties