fbpx
bekeken: 974 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Clarios: ‘200 miljoen extra accu’s in 2035’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 september 2020, 11:20

Leestijd: < 1 minuut

Door de groei van de wereldbevolking en de mondiale middenklasse zal in 2035 de vraag naar loodbatterijen zo’n tweehonderd miljoen stuks groter zijn dan nu. Dat verwacht Mark Wallace, ceo van batterijproducent Clarios.

Wallace is komende week (22, 23, 24 september) een van de ruim dertig sprekers op de European Lead Battery Conference. De meerdaagse bijeenkomst in Londen staat in het teken van innovatie en technologische updates. Clarios is de merknaam die moederbedrijf Brookfield Business Partners voert, sinds de overname (à dertien miljard dollar) per 1 mei jl. van Johnson Controls/Varta.

In zijn komende toespraak, waarvan een deel is vrijgegeven, wijst de ceo van Clarios (foto) erop dat de aarde in 2050 twee miljard mensen meer zal huisvesten dan nu. Het aandeel daarvan met (gestegen) koopkracht zal over tien jaar schommelen rond de 5,3 miljard – twee miljard meer dan nu.

Het zijn gunstige randvoorwaarden voor de batterijindustrie, betoogt Wallace. Want terwijl vele industrietakken momenteel de economische gevolgen ondervinden van de coronapandemie, koestert de loodbatterij-industrie een sterke marktpositie – zowel op het gebied van kosten als veiligheid, herbruikbaarheid en betrouwbaarheid.

Tags: , , , , ,

RAI wil snellere vergroening…ACEA: 32% minder registraties…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties