bekeken: 830 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Clepa reikt innovatieprijzen uit

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 14 juni 2018, 12:46

Leestijd: < 1 minuut

Koepelorganisatie Clepa heeft op woensdag 13 juni voor de derde maal innovatieprijzen uitgereikt voor vooraanstaande prestaties in de Europese automotive toeleveringsindustrie. De uitreiking vond plaats tijdens een gala-avond in het Haagse Gemeentemuseum.

Prijzen waren er in vier categorieën: milieu, veiligheid, connectiviteit en automatisering, en samenwerking. Winnaars waren respectievelijk Plastic Omnium, Bosch, Tomtom en Inteva.

Winnende innovaties

Plastic Omnium heeft een intelligent tanksysteem bedacht, speciaal voor plug-in hybrides. Bosch werd beloond voor een bestuurdersassistentiesysteem voor motorrijders. Tomtom kreeg een prijs voor EV service, die elektrische rijders real time informatie geeft over beschikbare oplaadstations. Inteva tenslotte kreeg een prijs voor het stikken van automotive bekleding.

Clepa-president Roberto Vavassori: “Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Europese bedrijven een beter milieu bewerkstelligen, welzijn voor burgers en toegenomen veiligheid en gemak door beter geïntegreerde mobiliteitsoplossingen. Alleen dankzij continue innovatie behouden we Europees leiderschap nu en in de toekomst.”

Aanmeldingen

Clepa moest dit jaar kiezen uit een totaal van 63 aangemelde innovaties. Sigrid de Vries, algemeen secretaris, daarover: “Digitalisatie en duurzaamheid transformeren de automotive industrie en het wagenpark op de weg. Dit jaar hebben we een grote diversiteit gezien in de aanmeldingen voor wat betreft de achtergrond van de bedrijven, focus, bedrijfsgrootte en activiteiten. Het is een feest om zoveel uitmuntendheid te zien in de sector. Voor volgend jaar hopen we op nog meer aanmeldingen!”

Tags: , , , , ,

Sprankje hoop voor failliete…De lange weg naar mobility as…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties