bekeken: 1250 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Column Barend Luiting: In de achteruitkijkspiegel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 4 juli 2017, 11:22

Leestijd: 2 minuten

De schadewereld in ons land behoort wereldwijd tot de kopgroep. Geen nieuws, maar met dat in het achterhoofd loop je toch anders rond op de grote internationale congressen over de ‘toekomst van schadeherstel’. Is die toekomst niet gewoon de ‘achteruitkijkspiegel’ voor ons Nederlanders?

Barend LuitingVeel van de thema’s die aan bod komen tijdens het IBIS Global Summit in Madrid zijn voor ons dan ook zeker geen nieuwe inzichten. Eerder herkenningspunten en aha-erlebnissen. Toch vinden wij als Aftersales Magazine het al jaren een belangrijk event, zo belangrijk zelfs om er exclusief mediapartner van te zijn. Dat de Nederlandse schadewereld er waarde aan hecht, blijkt uit het relatief grote aandeel Nederlandse deelnemers. Waarom, vraagt u zich af? Ik vraag me vooral af waarom grote namen schitterden door afwezigheid. Ik zal het proberen uit te leggen.

Die achteruitkijkspiegel waarover ik begon, is niet voor niets cruciaal tijdens het autorijden. Je hoeft niet direct te weten waar je bent geweest, maar achteropkomend verkeer kan weldegelijk voor verrassingen zorgen. Zo zag ik de bulk van de hybrides uitvallen tijdens de 24 uren van Le Mans en de door velen als kansloos weggezette probleem-Porsche van de 56ste plek naar de koppositie opstomen en de race gewoon winnen. Vergelijk dat eens met een coureur die van poleposition vertrekt en de hele race eenzaam aan kop rijdt, zich niet bewust van de gevechten en incidenten mid field. Zijn saaie race voelde als routineklus, de collega’s houden zich met moeite staande en de kijker heeft een topwedstrijd gezien. Wiens waarheid is de echte?

Feit is dat universele thema’s zoals de verwachte krimp in het schadeaanbod, het personeelsprobleem en de technische complexiteit elk land raken, ook het onze en dus op het podium besproken werden. Of schaalgrootte het antwoord op alles is? Ook in dealerland denken velen dat en het zijn niet de minste voorbeelden die in dit nummer aan bod komen: Penske en Pendragon. De kersverse Dealerholding Top 100 van Aumacon bevestigt het schaalgrootte-ideaalbeeld. Rode draad is dat het niet uitmaakt waar inspiratie vandaan komt. Elke ondernemer heeft die inspiratie nodig om te voorkomen dat het bedrijf door de concurrentie wordt ingehaald.

Deze column van hoofdredacteur Barend Luiting werd eerder gepubliceerd in nummer 7 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 30 juni is verschenen.

Tags: , , ,

BMA keurt overname Henrard…Doyen stapt met Vanesch in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties