fbpx
bekeken: 2761 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Congres schadeherstel in teken van veiligheid

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 18 februari 2020, 15:38

Leestijd: < 1 minuut

Kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders verzorgt op 5 maart een congres over schadeherstel. Meer in het bijzonder: over het thema ‘veiligheid’, belicht vanuit diverse invalshoeken.

Over de kwaliteit van complex herstelwerk staan twee kampen al geruime tijd pal tegenover elkaar: degene die zweren bij merkerkenning en degenen die ook de universele hersteller omarmen. Wat ze delen is de zorg over de veiligheid van inzittenden. Hoe garandeer je die?

De aftrap van het congres komt van Gerben Batstra, Director Customer Service van Volvo Nederland. De Zweedse fabrikant is hét merk dat veiligheid als usp heeft. Arno Onink (directeur-eigenaar Trend-Rx) geeft een sneak preview van zijn onderzoek naar de impact van elektrificatie. Paul Dietz (Divisiemanager Toezicht en Beoordeling bij de RDW) maakt duidelijk waarom de organisatie zich zorgen maakt over herstel van zware en complexe schades. Ellen Berends – in dienst bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid – is medeauteur van een rapport over ADAS. Ze kwam met opmerkelijke conclusies. Uitsmijter is Jan Lammers, autocoureur en directeur van de Grand Prix Nederland. Op twee maanden van de start maakt hij de tussenbalans op.

Het congres Autoschadeherstel: Veiligheid gegarandeerd? vindt donderdag 5 maart plaats op Landgoederij, Bunnik, aanvang 15:30 uur.

Tags: , , , , ,

Automechanika toont toekomst…2019, het jaar dat elektrisch…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Teunis VAN NES: 18 februari 2020 om 17:57

Leuk detail bij frontschades..als het originele koelpakket volledig bestaat uit gesoldeerde of zo u wilt gebakken koellichamen, dan is de weerstand bij schade wat groter dan bij mechanisch samengestelde koelblokken. Het kan in een uiterst geval net dat beetje zijn wat lichamelijk letsel kan voorkomen. Bij de berekeningen van autofabrikanten wordt het koelpakket meegenomen als energie opnemende weerstand.

Barend Luiting: 24 februari 2020 om 10:18 - domeinexpert

Mooie inhoudelijke reactie, Teunis, waarvoor dank! Zeg je hiermee indirect niet dat zo’n systeem na service of schadeherstel een lagere weerstand kan bieden dan het originele pakket zou doen bij schade?

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties