fbpx
bekeken: 973 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Connected car beperkt verkeersslachtoffers

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 30 juli 2018, 07:40

Leestijd: < 1 minuut

Dankzij de connected car zal in Europa over twintig jaar het aantal verkeersdoden en zwaar gewonden met 120.000 zijn gedaald. Dat claimt onderzoeksbureau Ricardo in zijn onlangs verschenen rapport Safety for Life.

Tegenover één verkeersdode staan in de EU volgens het rapport twaalf zwaar gewonden, van wie er vier blijvend invalide zijn. Deze cijfers kunnen drastisch omlaag door de introductie van de connected car. Voorwaarde is wel een goed functionerende 5G-structuur. De communicatiestromen – deels om de ADAS aan te sturen – vereisen een dergelijk (C-ITS) netwerk. De 5G-standaard maakt het mogelijk dat auto’s onderling en met de infrastructuur (C-V2X), sneller en betrouwbaarder in contact kunnen zijn.

Retrofit

Volgens de onderzoekers zal de komende jaren ook een begin worden gemaakt met retrofit ADAS. Deze oplossingen dragen eveneens bij aan veiliger verkeer, hoewel hun impact minder groot is dan de moderne affabrieksystemen. Het succes van na-inbouw hangt ook af van de eventuele ondersteuning die verzekeraars en overheden willen geven. Vorig jaar riep Daimler op om in ons land bijvoorbeeld de belasting op ADAS af te schaffen (hun deel van de BPM). De oproep werd recentelijk nog door RAI Vereniging herhaald.

Tags: , , , , , ,

Duitse schadehersteller mag…Nissens app voor spoelen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties