Autofabrikant NIO lid van RAI Vereniging

De nieuwe autofabrikant NIO heeft zich aangesloten bij RAI Vereniging, sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens. Het lidmaatschap van NIO sluit aan bij de ambitie van RAI Vereniging om de verduurzaming van mobiliteit in Nederland te versnellen.

NIO is een mondiaal opererend bedrijf dat slimme en krachtige elektrische auto’s ontwerpt, ontwikkelt en bouwt. Hun missie is ‘To Shape a Joyful Lifestyle’ voor hun gebruikers doormiddel van doordacht design, hoogwaardige services en geavanceerde technologie. Na de lancering van de eerste productiemodellen in China in 2018, is men in 2021 uitgebreid naar Noorwegen. Dit jaar is de fabrikant begonnen om het merk op te zetten in Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland.

BaaS

NIO ontwikkelt niet alleen innovatieve elektrische auto’s. Het bedrijf staat ook bekend om haar zogenaamde ‘Battery as a Service’-dienstverlening (BaaS). Hierbij kunnen gebruikers de lege accu van hun auto binnen enkele minuten omwisselen voor een volle. Dit gebeurt in een netwerk van batterijwisselstations, NIO Power Swap Stations, dat ook in Nederland wordt uitgerold.

De komst van NIO naar Nederland past bij de Nederlandse en Europese ambities om de COշ uitstoot door het wegvervoer snel terug te dringen. Om deze doelen te behalen wordt de verkoop van zero emissie personenauto’s in Nederland zowel in de zakelijke als particuliere markt fiscaal gestimuleerd. Hierdoor is de Nederlandse markt voor nieuwkomers erg interessant. Inmiddels is ongeveer 1/5 van alle nieuw verkochte personenauto’s nu volledig elektrisch aangedreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.