Bosch neemt carpool start-up over

Bosch neemt de Amerikaanse start-up Splitting Fares (SPLT) over, gevestigd in Detroit. Welk bedrag met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

SPLT beheert een platform voor bedrijven, universiteiten en stedelijke diensten. Medewerkers kunnen hierop zelf carpooling organiseren. Via een app brengt SPLT mensen samen die een rit willen delen. Bij reservering wordt binnen enkele seconden de beste carpoolroute gezocht en de snelste route berekend. SPLT werd opgericht in 2015 en telt ongeveer 140.000 gebruikers uit de Verenigde Staten, Mexico en Duitsland.

Connected mobility

“Met SPLT breiden we ons portfolio uit in de groeimarkt voor mobiliteitsdiensten,” aldus Markus Heyn, lid van de Raad van Bestuur van Bosch. “Smartphones worden steeds vaker het belangrijkste reismiddel.” De dienst van SPLT beoogt de files te bestrijden en het dagelijkse woon-werkverkeer aangenamer te maken. Bosch ziet carpoolen als een belangrijke groeimarkt in connected mobility. Bosch verwacht dat tegen 2020 het aantal carpoolgebruikers wereldwijd met 60 procent zal toenemen tot 685 miljoen gebruikers. Bij carpoolen wordt nog te weinig gekeken naar bedrijven en pendelaars. Wanneer medewerkers met elkaar een rit delen, zit je nooit met een compleet vreemde in de auto. Bosch benadrukt dat dit communicatie aanmoedigt. Tevens biedt het de kans om te netwerken. “We geloven dat we samen met Bosch een wereldwijde groei kunnen realiseren”, zegt Anya Babbitt. Zij is mede-oprichter en algemeen directeur van SPLT. SPLT blijft een onafhankelijke entiteit binnen de Bosch Groep en zal worden gerund als een volledige dochteronderneming. De connected car is een van de onderwerpen tijdens het 2e Nationaal Telematicacongres dat netwerk- en kennisorganisatie Automotive Insiders op 19 april 2018 organiseert. Voor meer informatie en inschrijven zie de website van Automotive Insiders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters