Autonoom bezorgconcept Continental

Tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas presenteert technologieconcern Contintental een holistisch bezorgconcept. Hierbij maakt Continental gebruik van bezorgrobots en autonoom rijdende voertuigen.

Continental laat op de beurs zien hoe een onbemand voertuig kan worden gebruikt om afleverrobots te organiseren en in te zetten, waarbij pakketten helemaal tot bij de consument worden afgeleverd, zelfs wanneer ze deze niet fysiek kunnen ontvangen.

Robotlevering

“Met behulp van robotlevering kan de visie van Continental voor naadloze mobiliteit worden uitgebreid naar uw voordeur”, aldus Ralph Lauxmann namens Continental. “Onze visie op robotlevering maakt gebruik van een voertuig zonder bestuurder om afleverrobots te vervoeren, waardoor een efficiënt transportteam ontstaat. Beide zijn geëlektrificeerd, beide zijn autonoom en kunnen in principe beide gebaseerd zijn op dezelfde schaalbare technologieportfolio.

Parallelle uitdaging

De uitdagingen voor een afleverrobot lopen parallel met wat we al toepassen in geautomatiseerde voertuigen”, zegt Jeremy McClain namens Continental. “Plus, afleverrobots zullen technologie nodig hebben die net zo geavanceerd en robuust is als onze auto-oplossingen.” Hoe onwerkelijk het nu ook lijkt, met de immer toenemende populariteit van online winkelen en de groei van megasteden, zullen dergelijke oplossingen voor pakketlevering nodig zijn. Autonoom rijdende voertuigen in combinatie met bestelrobots zouden het perfecte antwoord kunnen zijn, denkt men bij Continental.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters