Duurzaam bandenslijtage meten

Door de rotatie van een band te gebruiken om elektriciteit op te wekken voor sensoren in een band is duurzame technologie ontwikkeld om bandenslijtage te meten. Het is een gezamenlijk project van Falkens moederbedrijf Sumitomo Rubber Industries en de Kansai University in Japan.

De technologie meet contactoppervlak en wielrotaties, alsook amplitudeveranderingen veroorzaakt door bandrotatie. De hierover verkregen gegevens kunnen worden geëxtrapoleerd teneinde de blandenslijtage te kunnen bepalen.

Energy harvesting

“Deze nieuwe energy harvester-technologie is een grote stap in de richting van de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid, die ons ondersteunt bij het ontwikkelen van banden met een geoptimaliseerd contactvlak en dus een langere levensduur.” zegt dr. Bernd Löwenhaupt, directeur van Sumitomo Rubber Europe. “Als onderdeel van de klimaatveranderingsbelofte ‘Driving Our Future Challenge 2050’ ontwikkelen we innovatieve oplossingen voor meer veiligheid en minder milieu-impact om zodoende actief vorm te geven aan de transformatie van mobiliteit.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.