Fastned haalt weer 150 miljoen euro op

Met de plaatsing van 1.875.000 nieuwe effecten heeft de exploitant van een Europees netwerk van snellaadstations Fastned 150 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil Fastned onder meer de capaciteit van bestaande snellaadstations uitbreiden.

In Europa expoiteert Fastned momenteel 133 snellaadstations. Michiel Langezaal, ceo van Fastned: “We zijn enorm blij met deze succesvolle kapitaalverhoging waarmee Fastned haar uitbreidingsplannen aanzienlijk kan versnellen. Het stelt ons in staat om meer en grotere snellaadstations te bouwen in verschillende landen, waarmee we verder bouwen aan onze missie om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Daarnaast heeft deze transactie gezorgd voor een stabiele institutionele investeerders basis en een grotere free float van onze certificaten, die worden verhandeld aan Euronext Amsterdam. Beiden ondersteunen onze verdere groei en zijn in lijn met onze ambitie om hét toonaangevende snellaadnetwerk in Europa te worden.”

12,5 procent

De afwikkeling van de transactie en toelating tot de notering en verhandeling van de nieuwe effecten op Euronext Amsterdam zal naar verwachting plaatsvinden op 2 maart 2021. De nieuwe effecten vertegenwoordigen ongeveer 12,5 procent van het bestaande geplaatste aandelenkapitaal van Fastned.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.