Autoservice Besselaar in Eindhoven is de eerste vestiging van garageformule AutoFirst die is gecertificeerd door Duurzaam Repareren. Alain van den Besselaar ontving het bijbehorende certificaat Groen Gedaan! met een totaalscore van 9.0.

Harry Filon van Duurzaam Repareren verwacht dat na Autoservice Besselaar meer vestigingen van AutoFirst zullen volgen: “Het klopt dat veel grote automotive ketens al op ons programma zijn aangesloten. Dit zijn voornamelijk automotive bedrijven die de zakelijke markt, zoals fleetowners, leasemaatschappijen en verzekeraars, bedienen. Voor de zakelijke klant is aantoonbare duurzaamheid een must. We zien nu dat de consument en de lokale opdrachtgevers ook steeds meer de voorkeur geven aan duurzame (auto) bedrijven. Het is echter belangrijk te benadrukken dat alles in ons programma erop gericht is het bedrijf toekomstbestendig te maken. Men moet het dus niet alleen voor de klant doen.”

Duurzaam

Alain van den Besselaar: “Natuurlijk zien wij dat onze klanten duurzaamheid steeds belangrijker vinden, als familiebedrijf zijn wij ons altijd bewust geweest dat wij oog moeten hebben voor het milieu en onze leefomgeving. Door de pandemie zijn veiligheid, gezondheid en duurzaamheid nog veel belangrijker geworden. Het programma van Groen Gedaan! geeft hier op praktische wijze handen en voeten aan. Met de nieuwe milieuwetten, het klimaatakkoord, de energietransitie enzovoort komt er de komende jaren veel op de ondernemers af. De stichting heeft een groot ondersteuningsprogramma die ons hierbij kan helpen. Daarnaast is het natuurlijk goed dat je hier als duurzame onderneming ook de erkenning voor krijgt. Vanaf nu prijkt daarom met trots het bordje Groen Gedaan! op onze gevel.”

Maatschappelijke eisen

Johan van de Hoeven, die namens onderdelendistributeur LKQ Fource zitting heeft in het bestuur van AutoFirst, is blij met de stap die Autoservice Besselaar heeft gezet: “AutoFirst is een internationaal netwerk van kwaliteitsgarages, met in Nederland een landelijke dekking. Kwaliteit betekent ook dat je aan de maatschappelijke eisen voldoet. Ik ben ervan overtuigd dat dit het geval is bij de AutoFirst-garages. Met het programma GroenGedaan! wordt dat langs de lat gelegd en worden ondernemers geholpen de puntjes op de i te zetten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties