Lakfabrikant AkzoNobel introduceert een nieuw programma om schadeherstelbedrijven te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen, door ze te verenigen in het zogeheten Sustainability Repair Network.

In drie stappen – meten, bewaken en verbeteren – wil AkzoNobel de CO2-voetafdruk van het schadeherstelbedrijf analyseren, de stappen bepalen waarmee het bedrijf zijn uitstoot kan verminderen en samenwerken met de klant in de uitvoering ervan.

Digitale hulpmiddelen

Belangrijk in dit nieuwe programma zijn de digitale hulpmiddelen die AkzoNobel hiervoor heeft ontwikkeld. Zij geven inzicht in de CO2-voetafdruk van een schadeherstelbedrijf door gasverbruik, elektriciteitsverbruik, gereden kilometers en andere relevante parameters om te zetten in CO2-equivalenten.

Netwerk

Ignacio Román Navarro, verkoopdirecteur voor de EMEA-regio: “Iedereen in de waardeketen, inclusief de OEM’s en verzekeringsmaatschappijen, zijn gefocust op duurzaamheid en wij zijn vastbesloten onze doelen te verwezenlijken in echt partnerschap met gedeelde amibities. Door zich als partner aan te sluiten bij het Sustainability Repair Network creëren en promoten zij een duurzamere werkplaats die echte financiële en milieuvoordelen biedt aan alle betrokkenen.”

AkzoNobel is van plan het nieuwe Sustainability Repair Network de komende maanden uit te rollen in enkele belangrijke markten in Centraal-Europa.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties