Ford stapt in Shared Streets

De Ford Motor Company is een samenwerking gestart met het dataplatform Shared Streets. Ook Uber en Lyft hebben toegezegd met het dataplatform te gaan samenwerken.

Shared Streets is ontworpen om het voor de particuliere sector gemakkelijker te maken om met steden over de hele wereld samen te werken en gegevens te gebruiken om de stedelijke mobiliteit te verbeteren. De gedeelde data zullen de publieke en private sector nieuwe instrumenten bieden voor het beheersen van de ruimte op straat om congestie en uitstoot te verminderen. Ook de efficiëntie van de wegen in de stad zal verbeteren en het aantal verkeersongevallen kan worden teruggedrongen.

Samenwerkingen

Dankzij de samenwerking krijgen steden toegang tot verkeersdata. Daarmee kunnen zij de juiste keuzes maken nu autodelen en autonome mobiliteit steeds verder oprukken. In de samenwerking met Ford wordt met name een universele standaard voor data ontwikkeld voor het real time beheren van beschikbare parkeerplaatsen. Ook Uber-concurrent Lyft levert data over het gebruik van parkeerplaatsen langs de weg. Uber zelf levert aan Shared Streets data over de snelheid van voertuigen in steden over de hele wereld.

Nieuwe mobiliteit

“Dit is een unieke kans voor bedrijven en overheden om samen na te denken over een nieuwe manier van vervoer”, zei Ford-president Jim Hackett. “Samenwerken in platforms als Shared Streets maakt het ons mogelijk om voertuigen, infrastructuur en data te gebruiken voor een nieuwe opzet van mobiliteit. We bewegen ons in de richting van een toekomst waar alle steden intelligent zijn en parkeerplaatsen actief worden beheerd. Dat leidt tot een toename van efficiency en veiligheid, terwijl het vervuiling en stress voor de bestuurder tegengaat.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters