Independer: 1 laadpunt per 4,6 elektrische auto’s

Het aantal openbare laadpunten houdt geen gelijke tred met de toename van het aantal elektrische auto’s op de weg. Was er vier jaar geleden een openbaar laadpunt voor gemiddeld 1,1 elektrische auto’s, in 2019 moest dat al gedeeld worden door 2,2 en begin 2021 zelfs door 4,6 elektrische auto’s.

Dat meldt Independer op basis van data van de RDW en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vooruitgang

Independer constateert wel dat sommige regio’s beter met het veranderende wagenpark omgaan dan andere. Van januari 2020 tot januari 2021 steeg het aantal openbare laadpunten per huishouden het sterkst in Drenthe. Vorig jaar waren hier 0,65 laadpunten per duizend huishoudens. Begin 2021 zijn dat er 1,34 (+106 procent).

Ook in Groningen (+79 procent) en Overijssel (+78 procent) werd flink bijgebouwd. De meeste openbare laadpunten per huishouden zijn te vinden in de provincies Zuid- en Noord-Holland: beide provincies hebben 7,5 publieke laadpunten per duizend huishoudens.

Lees ook het rapport Wagenpark 2030, over de veranderingen in het Nederlandse wagenpark, een coproductie van Automotive Insiders en onderzoeksbureau Trend-Rx.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.